Novosti
Nagrada

Nagrade Udrženja hrvatskih arhitekata za 2020.

Dr. sc. Tamara Bjažić Klarin primila je nagradu „Neven Šegvić“ za publicistički, kritički, znanstveno-istraživački i teorijski rad na području arhitekture u 2020. za knjigu „’Za novi, ljepši Zagreb!’ – Arhitektonski i urbanistički natječaji međuratnog Zagreba, 1918. – 1941.“, kao jedna od laureatkinja ovogodišnjih nagrada Udruženja Hrvatskih arhitekata za 2020. godinu.

Radove je ocjenjivao stručni žiri u sastavu Ante Nikša Bilić, Helena Paver Njirić i članovi Stručnog savjeta UHA-e: Breda Bizjak, Tonči Čerina (voditelj), Ivana Ergić, Antonio Grgić, Ana Mrđa, Lea Pelivan i Ana Šverko. Iz vrednovanja radova u konkurenciji za Nagradu „Neven Šegvić” izuzeli su se Ante Nikša Bilić i Ana Mrđa, a za Nagradu „Drago Galić” Helena Paver Njirić. O nominacijama za Nagradu „Viktor Kovačić” odlučivali su članovi Stručnog savjeta.

Nagrada Viktor Kovačić za životno djelo dodijeljena je Ivanu Prtenjaku.

Nagradu “Viktor Kovačić” za najuspješnije ostvarenje u svim područjima arhitektonskog stvaralaštva u 2020. dobili su Igor Franić za SEECEL centar i Tin Sven Franić, Vanja Rister i Ana Martinčić Vareško za kompleks studentskog doma Sveučilišta u Dubrovniku.

Nagradu „Drago Galić“ za najuspješnije ostvarenje na području stambene arhitekture u 2020. dobili su Hrvoje Njirić i Iskra Filipović za rekonstrukciju i dogradnju kuće u zagrebačkoj Petrovoj ulici 140 i IVANIŠIN.KABASHI.ARHITEKTI/ Krunoslav Ivanišin, Lulzim Kabashi i Iva Ivas zaVillu u pogledu u Dubrovniku.

Nagrada „Bernardo Bernardi“ za najuspješnije ostvarenje na području oblikovanja i unutrašnjeg uređenja u 2020. dodijeljena je Vjekoslavu Gašparoviću za pristup i prezentaciju Utvrde Petrapilosa i Damir Gamulin i Antun Sevšek za postav izložbe „Ako tebe zaboravim… – Holokaust u Hrvatskoj 1941. – 1945. / Zadnje odredište Auschwitz“.

Nagrada „Neven Šegvić“ za publicistički, kritički, znanstven-istraživački i teorijski rad na području arhitekture u 2020. dodijeljena je i Jeleni Skorup Juračić za knjigu „Atomizirani hotel – novi tip hotelske arhitekture u revitalizaciji grada ili krajolika“.

U organizaciji Udruženja hrvatskih arhitekata (UHA) i Muzeja suvremene umjetnosti (MSU) otvorene su istoga dana i „Godišnja izložba ostvarenja hrvatskih arhitektica i arhitekata u 2020.“ godini te izložba „Vila Zagorje – povijest zagrebačke bele hiže na prekrižju“, kao i novi postav Južnog salona Ureda PRH „Južni salon: 2021.“.

Više informacija ovdje.

-
Kontakt: Tamara Bjažić Klarin