Novosti
Novost

Potpisan programski ugovor

Ravnateljica Instituta za povijest umjetnosti dr. sc. Katarina Horvat Levaj potpisala je u Ministarstvu znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske 28. prosinca 2023. godine programski ugovor.

Sukladno novom Zakonu o visokom obrazovanju i znanstvenoj djelatnosti i Uredbi o programskom financiranju javnih visokih učilišta i javnih znanstvenih instituta ovim je ugovorom predviđeno četverogodišnje financiranje znanstvene djelatnosti Instituta, daljnji razvoj i unaprjeđenje kvalitete rada te su definirani posebni ciljevi usklađeni sa strateškim dokumentima ustanove, a njime su osigurana sredstva iz državnoga proračuna i Nacionalnoga plana oporavka i otpornosti do 2027. godine.

Strateški ciljevi koje će Institut ostvariti u sklopu ugovorenoga programskoga razdoblja su: podizanje znanstvene izvrsnosti, jačanje suradnje s gospodarstvom te razvoj nacionalnog i regionalnog identiteta i kulture, kao i jačanje društvene odgovornosti.

Dio programskog ugovora je i provedba pet institucijskih znanstveno-istraživačkih projekata za koje je Institut proveo interni natječaj.

Više informacija ovdje.

-
Kontakt: Katarina Horvat-Levaj