Međunarodne suradnje
Međunarodni istraživački seminar

From Riverbed to Seashore. Art on the Move in Eastern Europe and the Mediterranean in the Early Modern Period

Institut za povijest umjetnosti sudjeluje u provedbi dvogodišnjeg međunarodnog projekta pod nazivom „From Riverbed to Seashore. Art on the Move in Eastern Europe and the Mediterranean in the Early Modern Period“, koji se odvija u okviru programa „Connecting Art Histories“ u organizaciji sveučilišta Harvard te uz podršku Getty Foundation.

Projekt je koncipirala i vodi ga prof. Alina Payne (professor of History of Art and Architecture, Harvard University, Department of History of Art and Architecture) uz pomoć i u suradnji s nekoliko znanstvenika: Gulru Necipoglu (Harvard), Cemal Kafadar (Harvard), Ioli Kalavrezou (Harvard), Joško Belamarić (Institut za povijest umjetnosti) i Stanko Kokole (Sveučilište u Ljubljani).

Sudionici projekta su mlađi znanstvenici u post-doktorskom statusu, koji su se prijavili s projektom i prošli na natječaju. Među 14 odabranih znanstvenika s raznih strana Europe i Hrvatske: Darka Bilić, Daniel Premerl i Ana Šverko (Institut za povijest umjetnosti) te Mirko Sardelić (HAZU, Odsjek za povijesne znanosti).

Trajanje projekta: 2014.–2015.

Voditelj tima

dr. sc. Joško Belamarić

Istraživački tim

dr. sc. Darka Bilić
dr. sc. Daniel Premerl
dr. sc. Ana Šverko

-
Kontakt: Joško Belamarić