Obavijesti
Život umjetnosti

Život umjetnosti uvršten u skupinu a1 časopisa

Obavještavamo sve autore, suradnike i čitatelje da je odlukom Nacionalnog vijeća za znanost, visoko obrazovanje i tehnološki razvoj Republike Hrvatske od 24. srpnja 2019. godine časopis Život umjetnosti uvršten u skupinu A1 domaćih časopisa za izbor u znanstvena zvanja u području humanističkih znanosti.

Život umjetnosti recenzirani je znanstveni časopis koji izlazi dvaput godišnje kao dvojezično izdanje (hrvatski i engleski). Prilagođen standardima znanstvenih publikacija, časopis nastavlja tradiciju kontinuiranog izlaženja od 1966. godine. Posvećen je temama s područja moderne i suvremene umjetnosti, urbanizma, arhitekture i dizajna, i to u širokom opsegu od bavljenja konkretnim fenomenima do razmatranja relevantnih pitanja na teorijskoj razini. U posebnom fokusu časopisa nalazi se područje srednje i jugoistočne Europe kao kontekst unutar kojeg se pozicionira i hrvatska umjetnost.

Časopis je indeksiran u referentnim bazama: Web of Science Core Collection – Arts & Humanities Citation Index (od 2007.), SCOPUS – SCImago Journal & Country Rank (od 2008.) te EBSCO Art Source. Časopis je u otvorenom pristupu dostupan i na portalu Hrčak.

Svim autorima i suradnicima ovom prilikom zahvaljujemo na dosadašnjim doprinosima i znanju uloženom u unapređenje standarda časopisa Život umjetnosti, što potvrđuje i ovo recentno nacionalno priznanje.

Više informacija o profilu i standardima časopisa potražite ovdje.