Obavijesti
Predstavljanje knjige

Moderne i suvremene umjetničke mreže

Institut za povijest umjetnosti vas poziva na predstavljanje e-knjige Modern and Contemporary Artists' Networks. An Inquiry into Digital History of Art and Architecture, koje će se održati u Booksi (Martićeva 14d) u srijedu 23. listopada 2019. u 18:30 sati.

Knjigu će predstaviti urednice dr. sc. Ljiljana Kolešnik i dr. sc. Sanja Horvatinčić (IPU), dr. sc. Goran Zlodi (FFZG) i Nikola Bojić (ALU) kao jedan od autor priloga u ovoj knjizi.

Knjiga je rezultat rada na četverogodišnjem istraživačkom projektu u polju digitalne povijesti umjetnosti pod naslovom ARTNET – Moderne i suvremene umjetničke mreže, umjetničke grupe i udruženja. Organizacijski i komunikacijski modeli suradničkih umjetničkih praksi 20. i 21. stoljeća, koji se uz podršku Hrvatke zaklade za znanost provodio na Institutu za povijest umjetnosti od 2014. do 2018. godine.

Predstavljanje knjige ujedno je najava predstojeće, druge međunarodne konferencije Digital Art History II – Methods, Practices, Epistemologies, koja se održava u Zagrebu 4. i 5. studenoga 2019. godine. Organizatori konferencije su Institut za povijest umjetnosti i SRCE – Sveučilišni računski centar Sveučilišta u Zagrebu, u suradnji s DARIAH-HR konzorcijem.

Više informacija o knjizi potražite ovdje.

-
Kontakt: dr. sc. Ljiljana Kolešnik