O nama

Pravne napomene

Svako korištenje mrežnog mjesta Instituta za povijest umjetnosti u Zagrebu podliježe sljedećim uvjetima:

Uvjeti korištenja

Preuzimanjem sadržaja s ovog mrežnog mjesta korisnik se obvezuje da će ga koristiti isključivo u nekomercijalne svrhe i samo za osobne potrebe u svrhu znanstveno-istraživačkog i stručnog rada, uz poštivanje svih vlasničkih i autorskih prava i svakog navedenog ograničenja prava.

Daljnje iskorištavanje, umnažanje ili bilo koji drugi način distribucije podataka nije dozvoljeno bez pisanog odobrenja Instituta za povijest umjetnosti.

Institut za povijest umjetnosti pridrža pravo da u bilo kojem trenutku promjeni uvjete korištenja, prekine rad (privremeno ili stalno) ili promjeni način rada bez prethodne najave.

Autorska i srodna prava

Svi tekstualni, grafički, slikovni i drugi sadržaj na ovom mrežnom mjestu podliježu Zakonu o autorskom pravu i srodnim pravima NN 167/03, 79/07, 80/11, 125/11, 141/13. Sva prava nad tim sadržajem pridržava Institut za povijest umjetnosti, osim ako nije drugačije izričito navedeno. Informacije se smiju prosljeđivati i objavljivati isključivo uz obavezno navođenje autora, izvora te http adrese izvora informacije.

Kao vlastita intelektualna tvorevina zaštićena je i baza podataka na kojoj se temelji ovo mrežno mjesto, s obzirom na izbor i raspored sadržaja podataka i informacija.

Ukoliko smatrate da su objavom određenog sadržaja narušena Vaša autorska ili srodna prava obratite nam se na adresu ured / ipu.hr.

Točnost i pouzdanost podataka

Uredništvo ulaže napor da se na mrežnim stranicama objavljuju provjereni i točni podaci.

Svi korisnici koji pristupaju mrežnom mjestu www.ipu.hr koriste njegov sadržaj na vlastitu odgovornost.

Uredništvo nije odgovorno ni za kakve izravne, slučajne, posljedične, neizravne ili kaznene štete koje su nastale zbog pristupa, korištenja ili nemogućnosti korištenja mrežnog mjesta www.ipu.hr ili zbog bilo koje greške ili nepotpunosti u njegovom sadržaju.

Institut ne preuzima odgovornost za privremenu nedostupnost mrežnog mjesta www.ipu.hr, kašnjenja u ažuriranju informacija ili štetu koja proizlazi iz prekida, privremenog nedjelovanja, kašnjenja ili anomalija u povezivanju s mrežnim mjestom, koji mogu ovisiti o napajanju, telefonskim uslugama, prekidima u radu interneta ili bilo kojim drugim uzrocima izvan kontrole Instituta.

Ovo mrežno mjesto sadrži informacije trećih strana i veze do drugih mrežnih stranica nad kojima www.ipu.hr nema kontrolu i ne preuzima nikakvu odgovornost za tamo objavljene informacije.

Zaštita osobnih podataka i privatnosti korisnika

Institut za povijest umjetnosti poštuje privatnost korisnika mrežnog mjesta www.ipu.hr i prikuplja samo osobne podatke koje korisnici dobrovoljno dostave. Ti podaci koriste se isključivo kako bi se udovoljilo pojedinačnim zahtjevima za informacijama i uslugama Instituta te kako bi se na temelju njih, boljim razumijevanjem potreba korisnika, unaprijedili sadržaji i usluge mrežnog mjesta www.ipu.hr. Osobni podaci korisnika neće biti na drugi način korišteni, niti će biti prenošeni trećim stranama bez pristanka korisnika. Obrađivat će se povjerljivo i s njima će se postupati u skladu s Uredbom (EU) 2016/679 o zaštiti osobnih podataka. Svaka promjena u politici zaštite osobnih podataka i privatnosti bit će objavljena na ovoj stranici.