Novosti
Projekti

Konzervatorske podloge nove generacije

Ravnateljica Instituta dr. sc. Katarina Horvat-Levaj potpisala je 18. rujna 2023. trogodišnje ugovore s Ministarstvom kulture i medija RH za izradu konzervatorskih podloga nove generacije za 24 zaštićene kulturno-povijesne cjeline u Hrvatskoj.

Riječ je o najvećoj reformskoj investiciji u području kulturne baštine, koja se provodi u okviru programa C2.2.R3 I-1 Nacionalnog plana oporavka i otpornosti „Uspostava digitalne infrastrukture i usluga javne uprave izradom sustava konzervatorskih podloga“.

Uz izradu digitalnih konzervatorskih podloga u suradnji s Agencijom za podršku informacijskim sustavima i informacijskim tehnologijama d.o.o. i Infoscope d.o.o. provodi se i razvoj, konfiguracija i implementacija novog modula Informacijskog sustava kulturne baštine – Konzervatorske podloge te nove elektroničke usluge, koja će građanima, investitorima te ostalim korisnicima (prostornim planerima, projektantima) omogućiti uvid u sve zahtjeve za zaštitu prostora unutar obuhvata kulturno-povijesnih cjelina kao i pristup ostalim relevantnim podacima iz konzervatorskih podloga nove generacije.

Više o projektu ovdje.

Kontakt: Katarina Horvat-Levaj