Obavijesti
Dokumentarni film

Soba za Nenada

Pretpremijera dokumentarnog filma „Soba za Nenada“, posvećenog arhitektu Stjepanu Planiću, održat će se u četvrtak 7. prosinca 2023. s početkom u 19:00 sati u Oris Kući arhitekture (Kralja Držislava 3, Zagreb).

„Soba za Nenada“ dokumentarni je film o nasljeđu poznatog i omiljenog hrvatskog arhitekta Stjepana Planića, nasljeđu u smislu kulture stanovanja, utjecaja arhitekture na svakodnevni život obitelji koje su bile njegovi investitori i onih koji i danas žive u njegovim prostorima pa i na dinamiku njihovih odnosa i druženja unutar zajednice. Kroz film pratimo svjedočanstva ljudi koji su živjeli, a većina njih nikad nije ni napustila stambene prostore koje im je arhitekt namijenio te ljude koji su na različite načine bili povezani s njim i njegovim radom.

Uz redateljicu Ivanu Karačonji Rupčić scenarij za film potpisuje Ivana Haničar Buljan. Direktor fotografije je Dinko Rupčić, montažerka Anita Jovanov, producent Marko Kaić, a urednica Maja Tokić. Film trajanja 52 min snimljen je u produkciji Hrvatske radiotelevizije 2023.

-
Kontakt: Ivana Haničar Buljan