Obavijesti
Festival

Open House Zagreb 2024

Drugo izdanje destivala Open House Zagreb održat će se od 18. do 20. listopada 2024. godine. Posjetiteljima će se tijekom programa predstaviti 40 objekata kroz četiri tematske cjeline: „Revitalizacija arhitektonskog naslijeđa“, „Viktor Kovačić“, „Urbane cjeline“, Susreti s arhitektom“.

Festival Open House Zagreb promovira najatraktivnija zagrebačka arhitektonska djela te omogućuje susret građana s arhitektima, građevinarima, investitorima i vlasnicima objekata. Festival potiče razmišljanja o vrijednostima grada i ulozi stanovnika u njegovom stvaranju te ih usmjerava da se zalažu za dobro osmišljeno i planski izgrađeno okruženje. To uključuje i promišljanja načina na koji se arhitektura bavi ekološkom, socijalnom i gospodarskom održivošću.

Članovi savjetodavnog odbora festivala su: Martina Bienenfeld, Bojan Baletić, Nika Pavlinek, Katarina Horvat-Levaj, Ivan Križić, Mia Roth-Čerina, Tomislava Blatnik. Stručni žir za realizaciju ovogodišnjeg programa radio je u sastavu: Zrinka Barišić Marenić, Jelena Skorup Juračić, Ivana Haničar Buljan, Ivana Borovnjak, Senka Dombi, Tonči Žarnić i Dubravka Vrgoč, umjetnička ravnateljica festivala.

Prijave za termine posjeta na svim lokacijama su obavezne putem mrežne stranice festivala. Sve informacije o festivalu dostupne su ovdje.

-
Kontakti:
Katarina Horvat-Levaj
Ivana Haničar-Buljan