Novosti
Međunarodna konferencija

Humor u fotografiji

Dr. sc. Sandra Križić Roban sudjeluje na međunarodnoj konferenciji „Photography Performing Humor“ (13.–14. 4. 2016.) s izlaganjem „Elementi humora u protokonceptualnoj i konceptualoj fotografiji u Hrvatskoj“.

Protokonceptulna i konceptualna fotografija jedan je od načina umjetničkog istupa iz racionalnog u apsurdno. Kombinacijom motiva i promjenom konteksta nastaju humoristički komentari koji se referiraju na stvarnost i društvene norme. Akcije, performansi i sekvence karakteriziraju odabrane konceptualne strategije kojima se propituju različita značenja. Fotografije analiziraju i destabiliziraju tadašnji sistem, ostavljajući gledatelja nesigurnim pri snalaženju u umjetničkom okruženju, dok su neobične, apsurdne vizure svakodnevice i skepsa ublaženi značajnom dozom humora i ironije.

-
Konferencija istražuje prirodu i značenje veza između fotografije, performansa i humora u polju vizualnih umjetnosti i vizualne kulture, a ogranizira ju LUCA School of Arts (Liesbeth Decan) u suradnji s KU Leuven, Lieven Gevaert Research Centre for Photography, Lieven Gevaert Leerstoel vzw i Het Vlaams-Nederlands Huis deBuren.

-
Više informacija: https://photographyperforminghumor.wordpress.com

-
Kontakt: Sandra Križić Roban