Novosti
Skup

Otkrivanje Dalmacije II

Institut za povijest umjetnosti – Centar Cvito Fisković, s veseljem Vas poziva na od 24. do 28. svibnja sudjelujete u tjednu znanstvenih i stručnih događanja naziva „Otkrivanje Dalmacije“, koji je ove godine posvećen temi „Bilješke u prostoru i bilježenje prostora. Integracija znanja o povijesnom urbanom pejzažu Jadrana u 18. i 19. stoljeću“.

Tjedan znanstvenih i stručnih događanja u Institutu za povijest umjetnosti – Centru Cvito Fisković u Splitu organizira se po drugi put ove godine, kao dio uspostavnog istraživačkog projekta Instituta za povijest umjetnosti pod naslovom Dalmatia – a destination of the European Grand Tour in the 18th and the 19th century, koji se provodi pod okriljem Hrvatske zaklade za znanost, uz sufinanciranje Grada Splita.

Od utorka do subote, 24.–28. svibnja, u prostorijama sjeverozapadne kule Dioklecijanove palače, na vrhu „Šegvićeve kuće“ na Peristilu, u Galeriji umjetnina i u Centru Cvito Fisković u Kružićevoj ulici održat će se niz javnih predavanja i prezentacija. Program se odvija na hrvatskom jeziku, osim u petak, 27. svibnja, kada će predavanja održati inozemni gosti.

Program uključuje i predstavljanje izvora dostupnih u Institutu za povijest umjetnosti za istraživanje povijesnih urbanih krajolika Dalmacije, predavanja kolega iz The British Museum iz Londona i Rijksmuseum iz Amsterdama, predstavljanje kronogeografske baze „grand turizma“ u Dalmaciji u 18. i 19. stoljeću te niz predavanja, čije sažetke, kao i čitav program možete preuzeti ovdje (pdf, 5 MB).

Za više informacija posjeite i stranicu projekta: http://grandtourdalmatia.org/

-
Kontakt: Ana Šverko