Obavijesti
Međunarodni sajmovi knjiga

Knjiga o Robertu Adamu na sajmu u Leipzigu i Frankfurtu

Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu i ove je godine na natječaju „Hrvatska lijepa knjiga za 2017. godinu“ radila odabir najljepše oblikovanih hrvatskih knjiga koje će sudjelovati u međunarodnom natječaju „Best Book Design from all over the World“ za vrijeme trajanja Sajma knjiga u Leipzigu te biti dio izložbe Book Art International u okviru Sajma knjiga u Frankfurtu.

Ocjenjivački sud u sastavu akademik Tonko Maroević, akademski slikar – grafičar i akademski snimatelj Luka Gusić, akademski slikar – grafičar Danijel Srdarev te povjesničarka umjetnosti Vesna Vlašić, izabrao je između 170 naslova pristiglih prijedloga njih tridesetak.

Među odabranim naslovima je i knjiga „Robert Adam and Diocletian's Palace in Split“ koju su u ime izdavača Instituta za povijest umjetnosti i Školske knjige uredili dr. sc. Joško Belamarić i dr. sc. Ana Šverko te predstavili u rujnu 2017. godine.

I ovogodišnji izbor hrvatskih knjiga nakon sajmova u Leipzigu i Frankfurtu postat će dio fonda German Book and Type Museum u Leipzigu, koji je dio Njemačke nacionalne knjižnice (Die Deutsche Bibliothek).

Više informacija potražite ovdje.