Novosti
Izložba

Riječki Klimt u Zagrebu

U Galeriji Klovićevi dvori od 12. travnja do 26. lipnja 2022. godine održava se izložba „Klimt u Rijeci – ljubav, smrt, ekstaza“ koja je realizirana u partnerskoj suradnji s Muzejom grada Rijeke. Izložbeni projekt autorice Deborah Pustišek Antić, prezentiran je prošle godine publici u riječkoj Palači šećera.

Izložba predstavlja rane radove Gustava Klimta, a rezultat je višegodišnjeg istraživačkog rada i opsežnih konzervatorsko-restauratorskih zahvata na Klimtovim dijelima. Izložba je u Rijeci realizirana kao jedan od ključnih događaja u okviru programa EPK Rijeka 2020.

Dr. sc. Irena Kraševac, kao koautorica izložbe, objavila je još 2012. godine znanstveni rad o ranim radovima Gustava Klimta „Alegorijske slike Gustava Klimta u Riječkom kazalištu“ u Radovima Instituta za povijest umjetnosti (36/2012.). Tim je istraživačkim doprinosom započela sustavna revalorizacija značajnih djela historijskog simbolizma u Hrvatskoj, čemu je uslijedila temeljita restauracija Klimtovih djela pod vodstvom stručnjaka Hrvatskog restauratorskog zavoda i priprema spomenute izložbe u Muzeju grada Rijeke, koja se sada predstavlja i zagrebačkoj publici.

Više informacija o izložbi u Galeriji Klovićevi dvori ovdje.

-

Kontakt: Irena Kraševac