Obavijesti
Webinar

Arhivi i društvo znanja

Na inicijativu Međunarodnog arhivskog vijeća (ICA) od 8. do 14. lipnja obilježava se Međunarodni dan i tjedan arhiva s ciljem globalnog promicanja važnosti zašite i dostupnosti arhiva za pojedince i društvo.

Ovogodišnji program posvećen je osnaživanju društva znanja „Empowering knowledge societies“ koje uključuje teme kao što su umjetna inteligencija, digitalno očuvanje i nove tehnologije, pouzdanost informacija i srodna pitanja te njihov utjecaj na arhivsku struku i praksu.

Arhivske ustanove i službe, stručna udruženja, institucije i stručnjaci različitih profila pozvani su predstaviti važnost arhiva za održivi razvoj i upravljanje informacijama, gospodarstvo, obrazovanje, razvoj demokracije i informacijskog društva te različita interdisciplinarna znanstvena područja u kojima su aktivni dionici.

Tim povodom u organizaciji ICARUS Hrvatska i Sveučilišta u Zagrebu u srijedu 10. lipnja 2020. godine održava se okrugli stol „Arhivi i društvo znanja“.

Tijekom webinara koji će se odvijati preko online aplikacije Zoom znanstvenici i stručnjaci različitih profila predstavit će važnost arhiva za održivi razvoj i upravljanje informacijama, gospodarstvo, obrazovanje, razvoj demokracije i informacijskog društva.

Detaljniji program ovdje, a registracija je moguća ovdje.

-
Kontakti:
Irena Šimić
Lina Šojat