Novosti
Međunarodna konferencija

Women, photography, conflict

Sandra Vitaljić, iz serije “Infertile Grounds – Stubica” (2009 – 2012)

-
Četvrto izdanje međunarodne konferencije Fast Forward: Women in Photography održat će se u Zagrebu 16. i 17. studenoga 2023. godine u Tehničkom muzeju Nikola Tesla, u suradnji s Institutom za povijest umjetnosti i Umjetničkim paviljonom.

Tema konferencije je “Women, photography, conflict”, a sazivaju ju Anna Fox (UCA, University for the Creative Arts) i Maria Kapajeva (UCA/EKA, University for the Creative Arts), Val Williams (LCC/UAL, London College of Communication, University of the Arts London), Nestan Nijaradze (Tbilisi Photo Festival) i dr. Sandra Križić Roban (Institut za povijest umjetnosti).

Konferencija, koja se inicijalno trebala održati u Gruziji te je zbog geopolitičke situacije u regiji premještena u Zagreb, istražit će načine na koje su fotografkinje radile u zemljama pogođenim sukobima i stvoriti nova znanja u ovom nedovoljno istraženom području.

U Umjetničkom paviljonu u Zagrebu za trajanja konferencije održat će se izložba u kustoskoj koncepciji Sandre Križić Roban, koja istražuje povijest ženske fotografije u regiji.

Više informacija ovdje.

-
Kontakt: Sandra Križić Roban